tisdag 1 november 2011

Mud cake-muffins med choklad

Hej!
Tänkte dela med mig av ett helt fantastiskt recept idag.
Det är muffins som är baserade på en traditionell kaka från amerikanska södern.


Receptet är:

  • 300 g hackad mörk choklad
  • 300 g smör
  • 5 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 dl extra fint vetemjöl
  • ev 2 msk kakao till pudring
Ugnen ska vara på 150°c.
Enligt receptet ska man ha 12 muffinsformar, men jag fick många fler än så...
Dessa ska helst placeras i en muffinsplåt.



Börja med att hacka chokladen och smöret och smält det över vattenbad.
Rör om väl.
Låt svalna lite innan du häller det i 
skålen med ägg och sockret som du vispat till en tjock ljus smet  (Detta tar flera minuter med elvisp.) och vänt ner mjölet.

Blanda allt väl!

Skeda smet i formarna och grädda i 20 min på 150°c.

Dom ska vara mjuka och lite kladdiga när dom är klara.


Låt svalna på galler.

Förvaras i lufttät burk i 3 dagar ( om dom räcker så länge..)

Jag hade lite frysta hallon som jag satte i några och det var jättegott.
 Dom här är familjens nya favoriter!

Dom smakar som kladdkaka fast godare!

Dom är som mitten på kladdkakan över hela muffinsen!



Prova och du ångrar dig inte!
Möjligtvis ångrar du dig pga onyttigheten..   ;)

Men det här är fest muffins.


Smaskens till sista slicken!

Mari







1 kommentar:

Maria sa...

Tack för detta fina recept...mums. Önskar dig en fin helg nu kram Maria

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...