Familjen har varit lite svältfödd på bakat här hemma den senaste månaden då jag varit sjuk . Men nu börjar jag känna mig piggare och orkar baka . :) Så igår bakade jag en kladdkaka .
Eftersom jag varken tål mjölk eller gluten så kan det vara lite klurigt att baka goa bakelser . Så jag är alltid på jakt efter bra recept som inte smakar ... hur ska jag beskriva det ? Fränt , starkt , som det tex kan bli av potatismjöl . Förstår ni vad jag menar ?
Jag gillar som sagt inte att nåt fräter på min tunga när jag äter godsaker så vi gör bla egen vaniljsocker . Såå mycket godare än köpe ! Och när man gör så blir det ganska mycket så det fyller en burk , som den på bilden . Så det är klart värt jobbet .
Min " hemliga " ingrediens är lite muscovadosocker som gör smeten lite segare . Den blir hård så jag brukar gräva i sockerburken med en matsked och sila allt . Sen häller jag tillbaka i burken det som fastnar i silen . Har nämligen märkt att sockerbitarna inte smälter om dom inte kokas .
Både kakaon och glutenfria mjölet klumpar sig gärna så en sån här ... har glömt namnet ... sil ... är en av mina bästa investeringar i köket .
Glöm inte att vispa ägg och socker riktigt fluffigt innan du häller i mjölet . = )
Här är receptet :
3 dl socker ( ev 1/2 dl muscovadosocker , men sammanlagt 3 dl )
2 ägg
100 g margarin ( vanligt eller mjölkfritt )
1 1/2 dl mjöl ( vanligt vetemjöl eller glutenfritt )
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
Smält smör i en kastrull . Vispa socker och ägg poröst . Häll i smöret . Blanda sist i mjöl , kakao och vaniljsocker . Häll allt i en smörad springform . In i ugnen på 175 ° i ca 25 min .
Den var försvinnande god så jag gjorde en ny idag !! Fast med 2 dl grovhackade salta jordnötter i . =D
Ska gå och smaka den nu . Mohahaa !
Ajöken sa löken
Mari
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar