onsdag 23 mars 2011

Mogna tomater

Idag har jag varit ledig. Skönt tycker man , men jag har jobbat hårdare än på jobbet..  #D Så typiskt! Brukar ni verkligen ta det lugnt på era lediga dagar , eller har ni fullt upp?
Jag har städat,diskat , renoverat,hämtat storebror från skolan,bakat och jag vet inte vad. Typisk mammadag tror jag. ;)

Jag hittade flera övermogna tomater i kylen så jag bestämde mig för att göra en köttfärssås av det.  Eller kött och kött... quorn gjorde jag den av då jag inte äter kött.  Resten av familjen fick nöja sig med det också idag. Mohaha!

Hatar att slänga mat. 
Till det blev det spiralmakaroner. Vanliga till familjen och glutenfria till mig.
Det kunde jag unna dom ändå.  ;D


Tycker det är onödigt att skriva nå recept på köttfärssås då
alla har sina egna favoritvarianter.


Ser kanske inte så gott ut men det var det.  :) 

Fast på bilden har jag inte dränkt in allt i ketchup!

Är en riktig ketchupälskare.
Vet att det inte är så nyttigt, men det finns värre laster...

Jag är ingift i en restaurangfamilj så vi försöker undvika halvfabrikat 
så långt vi orkar. Helfabrikat har maken förbjudit !
Lite stolthet måste man ha, enligt han. # fniss #

Jag blev faktiskt chockad när jag läste ICArecept på en fiskgryta och där
stod det att man skulle ha fryspåse med morötter och paprika  typ!
Såå jobbigt  är det inte att ha färskt. Eller?

Hur har ni?


Alltså jag klankar INTE ner på nån nu! Ta inte illa upp om DU använder mycket hel- och halvfabrikat,
utan detta är bara jag som tänker och undrar.  :)  
-Peace-



Till efterrätt bakade jag lite kakor.


Det är bara tre ingredienser = me like!

200 g mandelmassa , grovriven 
1/2 dl socker
1 äggvita

Vispa ihop allt med elvisp.

Spritsa ( eller använd sked ) ut på bakplåtspapper.


Jag orkade inte ta fram nån sprits så jag tar bara två teskedar och
klickar ut bollar, som jag sen plattar ner med pek- och långfingret .
För att inte kladda doppar jag fingrarna i vatten. 
Har struntat i det nån gång , men kakorna blir så fula då.  ;P




In i ugnen på 175°c i ca 7-12 min beroende på hur stora du gör.
Huvudsaken är att dom ska vara mjuka i mitten.
Precis som biskvier ( då detta är botten till sådana )

Ska baka biskvier nån gång snart så kan ni få det receptet också.
Det är löjligt stor skillnad att göra egna än att köpa på affären!


Se bara till att du själv hinner få i dig någon kaka innan dom tar slut! 8D

Man skulle kunna doppa halva kakan i choklad också..


Kommer ni ihåg att jag för ett tag sen frågade om nån visste vad detta är/ ska bli?


Idag äntligen byggde jag ihop den!

Vilket pussel ! PJUH!

Men så här blev det :


Samtidigt får ni en smygtitt på klädkammaren som nästan 
är färdig nu.

Skulle vilja ha trägolv här inne, men dom pengarna behövs på annat håll..
Så plastmatta får duga. Den är ju inte rosa i alla fall!  :D

Hade gott igelkott!

Mari







1 kommentar:

Snäckskalsdalen. sa...

Försöker också laga mat från grunden. Att laga mat är ju så kreativt och jag känner mig ursprunglig. Och kakor har jag nog inte köpt någon i hela mitt liv. Gjorde biskvier till jul för första gången och det var ju hur kul som helst, dom blev inte så vackra, men sååå goda. Jag ser fram emot att få ditt recept så småningom.
Snygg hylla!
Agneta kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...